kozmetika

tudtaön?

A "kozmetika" a "koszmetikosz" görög szóból származik, jelentése: szépíteni, ékesíteni. Mai ismereteink szerint az egyiptomiak voltak az elsök, akik már kifinomult kozmetikumokat használtak. És nem csak a nök! Menes fáraó sírjában töméntelensok ékszeren kívül illatos kenöcsök tégelyeit, szempillafestéket, rúzst, hajgöndörítö csipeszeket, fésüket és egyéb szépítöszereket, eszközöket találtak a régészek. A görög kultúra legendás szépség-tisztelete és testkultúrája jóval késöbb alakult ki, de halvány nyomokban örizte az egyiptomi hatást. A borotválkozás szokását, söt, egyéb férfiakat érintö szörtelenítö és szépítkezö eljárásokat Nagy Sándor makedón hadvezér birodalma idején kezdték alkalmazni a hadseregben, mert ízléstelennek találták a túl sok szört és az ápoltság volt a széles körben elfogadott...

a masculin követi ezt az alapelvet, a férfiak esetében fontos a jól ápoltság! mi tudjuk, hogy a férfiak böre kissé eltér a nökétöl, 30%-kal vastagabb, több és nagyobb méretü faggyúmirigyet tartalmaz, éppen ezért mintegy 15 évvel késöbb öregszik meg. de ugyanúgy gondoskodást kíván, hiszen ki van téve a mindennapi behatásoknak, a borotválkozás, napsugarak és az idö vas fogának.

férfi vendégeinket ingyenes kozmetikai tanácsadással és személyre szabott kezelésekkel várjuk!

Kedves Vendégeink!
Szalonunk 2020. március 18-tól bizonytalan ideig bezár. Kollégáinknak, vendégeinknek és azok családtagjainak otthon kell maradniuk! A jelenlegi világjárvány miatt ez a helyes döntés!

Úgy tűnik ez az állapot most a 13 éves szülinapos MASCULIN Szalon életében az ÚJRAKEZDÉST szimbolizálja és jelenti!
Nemsokára innen folytatjuk egészségesen, kipihenten, újult erővel, ünnepelve!

Kérem kísérje figyelemmel a FACEBOOK oldalunkat és az ONLINE foglalási rendszerünket a nyitás várható idejével kapcsolatban!

Addig is jó egészséget kívánunk,

MASCULIN Team
#maradjotthon