férfi kozmetikai szalon

.

masszázs

tudta ön?

a masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. a masszázs szó származhat a francia “massage” szóból, ami viszont a görög “massein” (dörzsölni) szóból ered és gyúrást jelent.

az emberek már ösidök óta alkalmazzák önmagukon a masszázst, ösztönösen nyomkodva – gyúrva – simogatva fájós testrészeiket. késöbb tudatosan is kezdték müvelni, és alkalmazása ma már megtalálható a primitív és kultúrális népeknél egyaránt.

hazánkban mátyás király udvarában ún. dögönyözök végeztek masszázshoz hasonló módszeres gyakorlatokat. a török megszállás idején terjedt el a fürdö kultúra, és vele együtt a masszázs gyakorlata is. a fürdömesterek folytatták tovább müvelését, majd pozitív német-osztrákbehatásra nálunk is tudományos szintre emelték e kezelési módszert.

a masculin szalon a hagyományos masszázstípusok mellett megpróbál valami egyedit is nyújtani, partnerével a nemzetközi phytomer kozmetikai céggel karöltve olyan kezelési technikákat felvonultatni, melyeket a férfiak eddig máshol nem kaphattak meg. a mára egyre differenciáltabbá vált masszázst, mint terápiát, a különbözö eljárásokat, melyek markánsan két fö csoportra, két filozófiára oszthatóak az ázsiai és európai stílusra, szalonunk megpróbálja ötvözni, így jöhettek létre az exkluzív, kényeztetö holisztikus testkezelések… -POUR HOMME-