masszázs

tudta ön?

a masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. a masszázs szó származhat a francia "massage" szóból, ami viszont a görög "massein" (dörzsölni) szóból ered és gyúrást jelent.

az emberek már ösidök óta alkalmazzák önmagukon a masszázst, ösztönösen nyomkodva - gyúrva - simogatva fájós testrészeiket. késöbb tudatosan is kezdték müvelni, és alkalmazása ma már megtalálható a primitív és kultúrális népeknél egyaránt.

hazánkban mátyás király udvarában ún. dögönyözök végeztek masszázshoz hasonló módszeres gyakorlatokat. a török megszállás idején terjedt el a fürdö kultúra, és vele együtt a masszázs gyakorlata is. a fürdömesterek folytatták tovább müvelését, majd pozitív német-osztrákbehatásra nálunk is tudományos szintre emelték e kezelési módszert.

a masculin szalon a hagyományos masszázstípusok mellett megpróbál valami egyedit is nyújtani, partnerével a nemzetközi phytomer kozmetikai céggel karöltve olyan kezelési technikákat felvonultatni, melyeket a férfiak eddig máshol nem kaphattak meg. a mára egyre differenciáltabbá vált masszázst, mint terápiát, a különbözö eljárásokat, melyek markánsan két fö csoportra, két filozófiára oszthatóak az ázsiai és európai stílusra, szalonunk megpróbálja ötvözni, így jöhettek létre az exkluzív, kényeztetö holisztikus testkezelések... -POUR HOMME-

Kedves Vendégeink!
Szalonunk 2020. március 18-tól bizonytalan ideig bezár. Kollégáinknak, vendégeinknek és azok családtagjainak otthon kell maradniuk! A jelenlegi világjárvány miatt ez a helyes döntés!

Úgy tűnik ez az állapot most a 13 éves szülinapos MASCULIN Szalon életében az ÚJRAKEZDÉST szimbolizálja és jelenti!
Nemsokára innen folytatjuk egészségesen, kipihenten, újult erővel, ünnepelve!

Kérem kísérje figyelemmel a FACEBOOK oldalunkat és az ONLINE foglalási rendszerünket a nyitás várható idejével kapcsolatban!

Addig is jó egészséget kívánunk,

MASCULIN Team
#maradjotthon